Löwen: azonnali hatállyal kivásárolták a macedón csillagot

A Bundesliga címvédője a Rhen-Neckar Löwen hivatalos weboldalán jelentette be, hogy kivásárolta a 20 éves macedón szupertehetséget, Filip Taleskit.

A fiatal balátlövő az RK Metalurg Szkopje csapatát hagyta ott az Oroszlánok kedvéért és hároméves szerződést írt alá

forrás: rhein-neckar-loewen.de

Taleski a vb után tesz át székhelyét Németországba Fotó: rhein-neckar-loewen.de

– Filip egy fiatal játékos akinek időre lesz szüksége, hogy felvegye a Bundesliga ritmusát, de a jövőben mindenképp kulcsjátékosként és vezérként számítunk rá – nyilatkozta Oliver Roggisch, a Löwen sportigazgatója.

Taleski már játszott az idei szezonban a Bajnokok Ligájában, – ahol kilenc mérkőzésen 41 gólt szerzett – így már csak a hazai versenysorozatokban számíthatnak rá.

– Mindig az volt a vágyam, hogy a Bundesligában szerepeljek, és szeretném megköszönni a volt csapatomnak hogy lehetővé tette a váltást szezon közben. Nagyon várom az új kihívásokat, számomra a Löwen az egyik legerősebb klub – ezek voltak első szavai az újoncnak, aki már korábban aláírta kontraktusát.
Bár az eredeti terv szerint csak 2018 nyarán csatlakozott volna a német bajnokság címvédőjéhez, de már most kivásárolták élő szerződéséből.

Filip Taleski jelenleg a macedón válogatottal készül a franciaországi világbajnokságra, a torna után teszi át székhelyét Németországba.

Vélemény, hozzászólás?